Lyskloster vant duellen
07.05.2017

Det var store forventninger til best i kommunen duellen mellom Lysekloster og Os. Hjemmelaget Lysekloster hadde Os som gjester på denne varme lørdagen i Bergen. Med godt og vel rundt 500 på tribunen var det klart for en folkefest på Lysekloster Arena.

Det var derimot gjestene som startet best og hadde en stor sjanse etter få minutter. Ballen traff stolpen bak en utspilt hjemmekeeper. Etter det begynte hjemmelaget å finne mer roen og klubben stoppet Os mer og mer effektivt. Fremover var det ikke det helt store før 1-0 kom i den 29 minutter. Etter fine kombinasjoner på kanten, så fant vertene Kristoffer Østervold inne foran Andrew Todd i Os-målet. Dermed 1-0 til hjemmelaget. Det ble også stillingen til pause.

Etter hvilen fikk hjemmelaget en drømmestart på omgangen. Østervold dobler ledelsen før minuttet er gått. For oss ser det ut som Divaldo Cardoso hekter Østervold som i helt ubalanse klarer kunststykket å vippe ballen over Todd i Os-målet.

Etter en god time koker det ikke bare i solen, men innbytter Enrique Crespo Søvik mister helt hodet og klabber til Lyseklosterspiller Dennis Ljubovic. Dermed er møljen av spillere i gang. Dommer Bjerk Hansen konferer kort med sin linjemann før han viser ut Osspilleren. Kampen blir tettere og jevnere og en som tilslutt er heldig med å få stå på banen i alle 90 minuttene er Os sin spiller Raphael Villen. Om Bjerk Hansen på slutten av kampen hadde funnet frem hans andre gle for dagen hadde det neppe vært feil.

Lysekloster vinner kampen med 2-0, og laget er dermed oppe i ryggen på overraskelsen Sotra som leder.