Lysekloster med storseier
25.03.2015

Det ble litt av en festkamp for den nøytrale tilskuer da Lysekloster tok imot Bjarg til duell denne onsdagen i NM kvalifiseringen. Hele 7-3 vant dagens verter etter 90 minutter. Til pause ledet laget 3-1.

Kampen var ikke mange sekunder gammel før Lars Henrik Skage satte inn 1-0 til Lysekloster. Etter dette kom ikke vertene helt i gang og hadde kontroll, selv om Bjarg i denne perioden hadde ballen minst like mye. Hjemmelaget var hvassere foran mål og satte inn 2-0 etter et langt innkast. Det målet må nok gjestenes keeper ta helt og fullt på sin kappe.

3-0 kom ikke mange minuttene etter. Skage fant frem hodet i avslutningen og fikk ballen i mål. Luftens baron fremover? Med kun to minutter til pause begynner det å koke på banen. Dommertrioen dømmer en ball inn. Dermed reduserer gjestene til 1-3. Lysekloster spiller Baste Jonassen er rasende på dommeren etter den avgjørelsen og får korrekt gult kort.

Etter pause tar det helt av og de neste 15 minuttene skjer alt. Etter kun to minutter stanger Preben Skorpen inn 4-1. Minuttet etter forsvinner Jonassen av banen med rødt kort. Han ser rødt i det 50 minutt. Sekunder etter står det 4-2 etter en scoring fra Alexander Fredriksen. Etter 57 minutter er Bjarg frempå en gang til og kampen er i høyeste grad i live. Morten Vik Tvedte setter ballen i mål for blåtrøyene.

Håpet om å få kontakt ryker to minutter senere. En herlig stikkball fra Espen Birkeland til Tommy Gaustad  gir igjen Lysekloster en tomålsledelse. Gaustad er sikker foran mål. Etter dette tar Gaustad på ser servitør rollen. Han legger opp til begge Hans-Christian Nysæther sine scoringer de siste 5 minuttene av kampen.

Dermed en solid 7-3 seier til Lysekloster som i realiteten spiller hele andre omgang med 10 mann.