Lysekloster videre etter 2-1
08.04.2015

Lysekloster slo Lyngbø med 2-1 på Lyngbø idrettspark etter en tett og spenennde batalje. Gjestene var akkurat litt bedre hele veien og klubben er dermed klar for første runde.

I den første omgangen var gjestene i full kontroll. Lyngbø gjorde det vanskelig for seg selv med å gi bort ballen og skape overganger for gjestene. Sigve Rørstad straffet hjemmelaget med en kjapp kontring og et herlig innlegg til Tommy Gaustad. Spissen flikket ballen herlig forbi keeper. Dermed 1-0 etter halvtimen.

Etter dette kom det en del tøffe dueller og dagens dommer måtte korrekt opp med det gule kortet noen ganger. Til pause ledet gjestene.

Et annet Lyngbølag kom på banen i andre omgang. Laget fikk mer fart på sakene og de fikk opp trøkket i angrepene. Dermed ble gjestene presset bakover på banen, men frem til det 70 minutt skjedde det ikke mye foran målene av store sjanser. 1-1 kommer etter at keeper Midtun i Lysekloste målet ikke får klarert vekk skikkelig. Nykommeren og innbytter for dagen, Kaspar Bergset, setter inn 1-1.

En annen innbytter blir matchvinner. Øystein Takle Eide ergod og heldig når tre minutter gjennstår. Han får skrudd et skudd gjennom feltet som sniker seg inn ved stolperoten. Like etter kunne han hatt et mål til og på tampen får Tommy Gaustad et mål annulert for offside etter et uselvisk fremspill av Espen Birkeland. Gaustad var ikke enig i den avgjørelsen.

Dermed er Lysekloster videre sammen med Varegg, Øystese, Stord og Os til neste runde.