www.nettips.no
Sørlandet har opprykksfavoritten
01.12.2018
Fløy rykket ned fra årets 2. divisjon avdeling 2, der Flekkerøy-gjengen ble degradert i siste serierunde. Kursen mot retur trenger ikke bli problemfri, men Fløy ser ut som en motivert favoritt fra avdeling 3. Vindbjart kjempet lenge om opprykk fra avdeling 3, der Sola til slutt forsvant fra i toppen. Duoen blir favoritter i en avdeling der det kryr av lag som kan stelle i stand trøbbel for alle på en god dag. 

Spesielt spennende blir dette for nyopprykkede Storm fra Skien, som i sin første sesong på dette nivået sendes langt vest. Den veldrevne breddeklubben får seks lang-turer til Rogaland, der to av de kan bli mandagskamper mot 2er-lagene til Viking og Bryne. Herkules fra Skien trakk laget sitt fra 3. divisjon i 2013-sesongen, men lignende forutsetninger. 

Ellers er det omtalt et mulig samarbeid mellom Tønsberg og Flint, der sistnevnte skal være satsingsklubben. Dog er ingenting formalisert, og det er vanskelig å se to klubber med samarbeid hevde seg like sterkt på samme nivå. Tønsberg har i tillegg både økonomiske problem å få spillere på kontrakt i avdeling 2. Skulle det ende i at klubben trekker laget, vil Sandefjord2 få plassen tilbake på nivå 4. Det om prosesser ikke tar for lang tid. 
Her er det fortsatt ubesvarte spørsmål. 

Tro i Sør

Spillselskapene finner også sine favoritter langs bibelbeltet i sør. 

Flekkerøy er naturlige favoritter foran Vindbjart, så får vi se hva det blir med FK Tønsberg og Flints samarbeid, men Flint har uansett potensiale til å blande seg inn i toppen her, sier talsmann Mikael Mellqvist fra spillselskapet Coolbet. 

Viking 2 er outsider bak tettrioen.

- Deretter er det mange jevne lag, men uten en bunnsolid vinter med noen fine forsterkninger - så ser vi ikke disse helt i toppen. Det vitner jo 35 i opprykksodds på, forteller Coolbets talsmann.

Staal Jørpeland, Brodd, Pors, Start 2 og Madla regnes som lag på midt på treet.

- Våre oddssettere har plassert Bryne 2, Donn, Vardeneset, Mandalskameratene og Storm i bunnen, men dette er nok en av avdelingene der det vil være veldig jevnt mellom alle lag bak tetlagene, avslutter Mikael Mellqvist.

Vinnerodds fra Coolbet: 

Flekkerøy               3.00
Vindbjart                 3.35
Flint                        6.00
Viking 2                  9.00
Staal Jørpeland    32.00
Brodd                    35.00
Pors Grenland      35.00
Start 2                   35.00
Madla                    35.00
Bryne 2                 45.00
Donn                     65.00
Vardeneset           75.00
Mandalsk.           125.00
Storm                  150.00

© Nettips 2017