Sotra videre i NM
29.03.2017

Sandviken tok imot Sotra i første kvalifiseringsrunde i NM i dag. De fremmøtte fikk se et hjemmelag som gikk tøft ut mot 3.divisjonslaget fra Sotra. Laget slet med å sette sjansene de skaptei starten, men kom til innlegg og presset Sotra bakover.

Gjestene fikk også noen sjanser. Etter vel 14 minutter ble Sotra spiller taklet  uregelmentert i 16 meteren og dommeren peker på straffemerket. Jone Rugland tar straffen, men Even Storheim i Sandvikenmålet redder mesterlig. Sandviken står på og får flere sjanser og fortsetter presset, men klubben får ikke uttelling.

Kampen hardner til med flere dueller og treneren til hjemmelaget er et par ganger uenig i dommeren sin avgjørelse. Etterhvert får dommeren nok etter å ha gitt beskjed flere ganger, så han blir vist vekk fra benken og teknsisk sone. Sotra får nå mer overtaket og styrer kampen mer inn i sitt spor, og i det 20 minutt går igjen en Sotraspiller i bakken inni feltet etter å ha blitt dyttet ned med armene. Nytt straffespark til Sotra.

Denne gang er det Fridtjof Kahrs som skal prøve seg og han treffer nettmasken bak keeper og 0-1 etter vel 20 minutter. Jone Rugland vil gjøre opp for straffebommen, og etter et flott innlegg setter han inn 0-2 målet. Sandviken gir ikke opp og skaper sine sjanser, men det er Sotra som får uttelling. Etter vel 38 minutter kommer 0-3 ved Ivar Mykletvedt på et skudd fra vel 25 meter. Like før pasue får også Sandviken straffe.  Magnus Sitter setter den og  reduserer til 1-3.

Etter hvilen blir det mye Sotra i perioder og Sandviken sliter med å komme inn i kampen igjen. Sotra kjører derimot på og skaper mye fra kantene. 1-4 kommer fra Jone Rugland som scorer sitt andre etter vel 60 minutter. Det blir flere tette dueller og frispark begge veier, men Sotra styrer kampen og har god kontroll. I det 75 minutt kommer 1-5 til gjestene ved Joakim Norøy. Han vil ikke være dårligere enn lagkameranten Rugland, og putter like godt inn sitt andre mål 10 min etterpå. Dermed står det 1-6 som sluttresultat.