Stord videre etter seier mot Sotra
07.04.2015
175 klarte å komme seg til Stord idrettspark da Sotra gjestet banen i NM kvalikken denne ettermiddagen. Det var en fin ramme rundt denne NM kampen. Sotra ville vise fra start at de ikke ville gi fra seg muligheten til å gå videre og var best de første 10-15 minuttene, men uten mål å juble for. Det kunne derimoe hjemmepublikummet gjøre like etter. Etter 19 minutter satte Roger Ekeland inn sitt første for kvelden.

Kun minuttet etterpå stod det 2 -0 ved Vegard Meling Nesse. Sotra våknet da og i det 32 minutt dukket ingen ringere enn Alander Dang opp. Dermed stod det2 -1 og bortelaget øynet et lite håp. Det varte ikke lenge for Stord presset på og kepperen til hjemmelaget Rune Solhaug  var god mellom stenngene og i 2 omgangeg fikk han også vist seg og var nok med å redde Stord fra ekstra omganger.

For etter  34 min kom 3 -1 målet ved igjenn Ekeland og 3 -1 stod seg til pause.

Sotra fikk nok høre det i pausen av ellers den sympatiske og rolige treneren om at de måtte gire opp et par hakk. Gjestene kjempet i 2.omgang, og Stord startet med å bli presset bakover og jobbet hele tiden med å holde gjestene unna eget mål.

Stord fikk også sine sjanser, og Sotraspillerne ble litt frusterte etter hvert som klokka gikk. I det 86 minutt kom reduseringen til bortelaget ved Gaute Hauge, men det holdt ikke for gjestene. Da dommer Jørgensen blåste av kampen kunne Stord fansen juble for avansement til 1.runde.

Stords Roger Eikeland synes det ble en «krigekamp» til tross for en ok 1.omgang. Læreren på 21 og 2 målscorer synes at det i 2.omgang ble mer rot og litt stress for laget, men han var fornøyd med egen innsats, selv om han mente han kunne scoret to mål til. På spørsmål om hvem han vil møte i 1 runde var han klar på at det var akkurat det samme. Stord hadde likevel planer om å slå de sa han med et lurt smil om munnen..